Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zielone leczo

Zielone leczo

8 przepisów z wykorzystaniem BATATÓW

8 przepisów z wykorzystaniem BATATÓW

10 inspiracji na podanie KIEŁKÓW

10 inspiracji na podanie KIEŁKÓW

Sałatka z ogórkiem i kiełkami

Sałatka z ogórkiem i kiełkami

Sałatka rzymska

Sałatka rzymska

Łosoś smażony z cytryną i czosnkiem

Łosoś smażony z cytryną i czosnkiem? Tak! Oryginalny smak, który rozpieści podniebienia - przekonajcie się sami!

steak-626206_1280

składniki:

  • 2 filety z łososia
  • 1 mniejsza cytryna
  • zioła prowansalskie, rozmaryn, tymianek
  • oliwa
  • sól - do smaku
  • 1 spory ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/2  łyżeczki czerwonego pieprzu

przyrządzanie:

  • Filety łososia posypujemy delikatnie solą.
  • Sok z cytryny wyciskamy do miseczki, dodajemy 2-3 łyżki oliwy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy- mieszamy.
  • Obtaczamy łososia w marynacie i zostawiamy na 7-10 minut.
  • Łososia smażymy na oliwie aż się ładnie zarumieni.
  • Podajemy z kawałkami cytryny i ulubionym sosem.

 

Zobacz też przepis na: Ziemniaki podsmażane z cebulką i przyprawami