Pieczony łosoś smakuje absolutnie doskonale w towarzystwie salsy z awokado. Bardzo prosty przepis, który zawsze się udaje!
składniki:
- 1 duże awokado
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 filety z łososia
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy i polewamy sokiem z cytryny. Odkładamy do lodówki na około 10 minut.
- W tym czasie awokado obieramy, wkładamy do miski, dodajemy jogurt, czosnek, sól, pieprz i wszystko miksujemy, aż powstanie dip.
- Rybę wkładamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni. pieczemy przez około 30 minut.
- Podawać z sosem z awokado.
Zobacz też: Zupa krem z batatów
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














