Pyszny makaron z dynią, orzechami i parmezanem.

składniki:
- mała dynia
- śmietana 18% - 50 g
- orzechy włoskie - 40 g
- parmezan - 30 g
- czosnek - 1 ząbek
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- sól i pieprz
- makaron
przyrządzanie:
- Orzechy, czosnek, sól, pieprz i oliwę zmiksować w blenderze.
- Na koniec dodać śmietanę, dokładnie wszystko miksując.
- Dynię piec przez 20 minut w piekarniku, następnie obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę w podsmażyć z odrobiną oliwy, dodając pokrojoną z grubsza rukolę.
- Makaron ugotować i połączyć z sosem. Podawać z parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














