Szybki obiad, który dostarczy mnóstwo białka i energii. Oto smażone tofu, makaron i pieczarki.
składniki:
- 200 g tofu
- porcja makaronu dla dwóch osób
- 100 g pieczarek
- ulubiona sałatka
- olej
- sos sojowy - 1 łyżka
- mąką - 2 łyżki
- ulubione przyprawy (sól, pieprz, curry, papryczkę)
- wykałaczka
przyrządzanie:
- Tofu odsączamy w ręczniku papierowym. Następnie kroimy w kostkę i każdą kosteczkę nakłuwamy.
- Sos sojowy mieszamy z przyprawami i moczymy w tej mieszance tofu. Odstawiamy na 10 minut.
- W tym czasie gotujemy makaron al dente i smażymy pieczarki.
- Przygotowujemy ulubioną sałatkę.
- Tofu panierujemy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż uzyska złoty kolor.
- Wszystko łączymy i podajemy. Smacznego!