Pełnowartościowe danie dla miłośników owoców morza, a zwłaszcza krewetek. Oto makaron z krewetkami, pomidorami i bazylią.
składniki:
- makaron spaghetti (100g)
- pomidorki koktajlowe (200g)
- oliwa z oliwek
- czosnek (2 ząbki)
- świeże liście bazylii
- parmezan
- krewetki - 200 gram
- sól, pieprz, oregano
przyrządzanie:
- Krewetki przygotuj wg tego przepisu: PRZEPIS
- Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Wyciśnij przez praskę czosnek i chwilę podsmażaj.
- Dorzuć na patelnię ugotowany makaron, krewetki i przekrojone na pół pomidorki.
- Przypraw solą, pieprzem i oregano – przez chwilę podsmażaj.
- Podawaj gorące z łyżką oliwy z oliwek, posypane parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Wiosenny makaron z łososiem i cukinią