składniki:
- 15 dag salami
- 30 dag pieczarek
- 250 dag makaronu
- 2 łyżki mąki
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- sól
- olej
przyrządzanie:
- Pieczarki kroimy w plasterki, przyprawiamy i smażymy.
- Salami kroimy w plasterki i smażymy na osobnej patelni.
- Pieczarki łączymy z salami i zalewamy wodą, tak by zakryła wszystkie składniki.
- Doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z jogurtem.
- Podajemy z makaronem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















