Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym – przepis Pascala Brodnickiego

Pascal Brodnicki przedstawia niesamowity przepis na czarny makaron z krewetkami i warzywami. Pachnie ogrodem, smakuje niesamowicie i jak wygląda! Gotujcie jak najlepsi szefowie kuchni! Z tym przepisem, z pewnością Wam się to uda. 

IMG_8785

składniki:

  • 1 papryka zielona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
  • 1 papryka żółta bez pestek pokrojona w grubą kostkę
  • 1 papryka czerwona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 duża cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • starta skórka z 1 limonki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka passaty
  • pół pęczka posiekanej bazylii
  • pół pęczka szczypiorku pokrojonego w słupki
  • 1 cukinia ze skórką bez pestek pokrojona w słupki
  • 40 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
  • 350 g krewetek black tiger z pancerzem
  • 60 ml białego wina
  • 320 g makaronu czarne tagliatelle
  • szczypta papryki wędzonej

przyrządzanie:

  1. Podgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Wyłóż papierem pergaminowym blaszkę piekarnika. Połóż pieczarki, paprykę, cebulę, dodaj sól, pieprz i oliwę z oliwek. Dokładnie wszystko wymieszaj, włóż na blaszkę i piecz 25 minut.
  3. Po 25 minutach dodaj do warzyw cukinię i ponownie włóż do piekarnika na 5-10 minut.
  4. Ugotuj makaron al dente.
  5. W środku dużej patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Dodaj czosnek, paprykę wędzoną, krewetki i podsmaż całość. Dodaj białe wino, skórkę z limonki i sok z limonki oraz passatę. Gotuj całość, dodaj szczypiorek z dymki, a na koniec ugotowany makaron. Wymieszaj całość delikatnie, dodaj połowę warzyw z piekarnika. Podawaj w głębokich talerzach, na każdą porcję włóż resztę warzyw i posyp bazylią i szczypiorkiem.

 

 

ZOBACZ TEŻ: Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina