Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym – przepis Pascala Brodnickiego

Pascal Brodnicki przedstawia niesamowity przepis na czarny makaron z krewetkami i warzywami. Pachnie ogrodem, smakuje niesamowicie i jak wygląda! Gotujcie jak najlepsi szefowie kuchni! Z tym przepisem, z pewnością Wam się to uda. 

IMG_8785

składniki:

  • 1 papryka zielona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
  • 1 papryka żółta bez pestek pokrojona w grubą kostkę
  • 1 papryka czerwona bez pestek pokrojona w grubą kostkę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 duża cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • starta skórka z 1 limonki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka passaty
  • pół pęczka posiekanej bazylii
  • pół pęczka szczypiorku pokrojonego w słupki
  • 1 cukinia ze skórką bez pestek pokrojona w słupki
  • 40 ml Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant z oliwą z oliwek
  • 350 g krewetek black tiger z pancerzem
  • 60 ml białego wina
  • 320 g makaronu czarne tagliatelle
  • szczypta papryki wędzonej

przyrządzanie:

  1. Podgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Wyłóż papierem pergaminowym blaszkę piekarnika. Połóż pieczarki, paprykę, cebulę, dodaj sól, pieprz i oliwę z oliwek. Dokładnie wszystko wymieszaj, włóż na blaszkę i piecz 25 minut.
  3. Po 25 minutach dodaj do warzyw cukinię i ponownie włóż do piekarnika na 5-10 minut.
  4. Ugotuj makaron al dente.
  5. W środku dużej patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Dodaj czosnek, paprykę wędzoną, krewetki i podsmaż całość. Dodaj białe wino, skórkę z limonki i sok z limonki oraz passatę. Gotuj całość, dodaj szczypiorek z dymki, a na koniec ugotowany makaron. Wymieszaj całość delikatnie, dodaj połowę warzyw z piekarnika. Podawaj w głębokich talerzach, na każdą porcję włóż resztę warzyw i posyp bazylią i szczypiorkiem.

 

 

ZOBACZ TEŻ: Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina