Proste i ciekawe danie makaronowe.
składniki:
- 300 g makaronu
- 25 dag szpinaku
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- kubek śmietany 18%
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Cebulę drobno pokrój i zeszklij na oliwie z oliwek.
- Dodaj pokrojony szpinak i drobno posiekany czosnek.
- Całość smaż ok. 5 minut.
- Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Duś pod przykryciem ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- W międzyczasie ugotuj makaron w osobnym garnku.
- Patelnię ściągnij z ognia i wbij jajka.
- Całość dokładnie wymieszaj. Patelnię postaw ponownie na ogniu na ok. 2 minuty i delikatnie mieszaj.
- Do gotowego sosu dodaj ugotowany makaron i całość wymieszaj.