Proste i ciekawe danie makaronowe.

składniki: 
- 300 g makaronu
- 25 dag szpinaku
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- kubek śmietany 18%
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Cebulę drobno pokrój i zeszklij na oliwie z oliwek.
- Dodaj pokrojony szpinak i drobno posiekany czosnek.
- Całość smaż ok. 5 minut.
- Dodaj śmietanę, sól i pieprz. Duś pod przykryciem ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- W międzyczasie ugotuj makaron w osobnym garnku.
- Patelnię ściągnij z ognia i wbij jajka.
- Całość dokładnie wymieszaj. Patelnię postaw ponownie na ogniu na ok. 2 minuty i delikatnie mieszaj.
- Do gotowego sosu dodaj ugotowany makaron i całość wymieszaj.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














