Genialnie smakujące makaroniki cytrynowe. Chociaż ich przygotowanie jest nieco skomplikowane, to efekt zadowala i wręcz powala na kolana.

składniki:
- 1 białko średniego jajka
- 40g drobno zmielonych migdałów
- 65g cukru pudru
- 15 g drobnego cukru
- barwnik – w tym przypadku żółty, spożywczy
- 3 duże jaja
- skórka starta z 1 cytryny
- niecałe pół szklanki cukru
- niecałe pół szklanki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100g masła
przyrządzanie:
>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














