Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Małe piwo z małego browaru – lubimy to!

W upał po piwo sięga z przyjemnością każdy, nawet ten, kto zazwyczaj stroni od płynu z pianką. W tym roku poszukujmy, niekoniecznie zadowalając się już  tymi samymi, znanymi od lat gatunkami z miejscowego marketu

Polski przemysł piwowarski odżywa. Dowodem na to są coraz to nowe rodzaje piwa, które możemy kupić w… No właśnie. Niekoniecznie w markecie. Produkty mniejszych browarów dużo łatwiej nabyć w sklepie ze zdrową żywnością albo warzywniaku. Wejście do sieci to bowiem wielkie koszta, na poniesienie których mniejszych wytwórców po prostu nie stać. Tym bardziej starajmy się wspierać (poprzez spożycie ich produktów) mniejsze browary, byśmy za kilka, kilkanaście lat cieszyli się jeszcze większym wyborem smaków.


Oto kilka piw, których spróbowaliśmy i z czystym sumieniem możemy je Wam polecić:
Z rodziny CIECHANA spokojnie można sięgnąć po każde. Na pierwszy plan wybija się słodkie miodowe (6,2 % alk), ale całkiem ciekawe są też wyborny (6,2 %) i pszeniczny (4,8 %). Niestety – wraz z popularnością marki (rekomendacje szeptane, przekazywane z ust do ust) coraz trudniej w znaleźć np. Ciechana Portera.


Z gatunków premium ciekawą propozycję przygotował browar z Piotrkowa Trybunalskiego. Premium Lager Beer (5,4 %) polecamy miłośnikom łagodniejszych piw.


Słynne niepasteryzowane piwo to Żywe (6,2 %) od kilku lat produkowane przez browar Amber. Z tego samego browaru na uwagę zasługuje Koźlak, którego moc i słodycz (6,5 %) na pewno znajdą wielu miłośników.


Piwo Dawne (niespasteryzowane) to propozycja Browaru Konstancin. Intensywna, ciemniejsza barwa i moc (6.2 %) sprawiają, że na Mazowszu po to piwo sięga coraz więcej osób.


A dowodem na to, że i większe browary zaczynają widzieć potrzebę urozmaicania swojej oferty jest Bracki Koźlak Dubeltowy, wyprodukowany przez należący do grupy Żywiec browar w Cieszynie. To piwo o zdecydowanym smaku i konkretnej mocy (8,9 %), ale w ofercie browarów polskich to produkt tak charakterystyczny i oryginalny, że grzechem byłoby choćby nie spróbowanie go.