Aromatyczne masło, idealne do grzanek lub ryby.

składniki:
- 250 g masła
- otarta skórka z jednej cytryny
- 1 pęczek pietruszki
- 2 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Masło stopić w rondelku. Dodać skórkę otartą z wyparzonej wcześniej cytryny. Pietruszkę dokładnie umyć i drobno posiekać. Dodać do masła. Dodać posiekany czosnek.
- Wlać je do kilku formek. Wstawić do lodówki. Przed podaniem foremki wstawić do gorącej wody, aby masło lepiej odeszło.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













