Muffinki można przygotować na wiele sposobów. Tym razem wypróbuj Muffinek z prażonymi płatkami migdałów! PYCHA!

składniki:
- 320 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 350 ml letniego mleka
- 200 g cukru
- jajko
- 85 g płatków migdałów
- 120 g cukru pudru
- 1 łyżka soku pomarańczowego
przyrządzanie:
- Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
- Dodajemy jajko, cukier, mleko, Wszystko miksujemy, dodajemy uprażone płatki migdałów .
- Ciasto wkładamy do natłuszczonych foremek.
- Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut.
- W tym czasie przygotujemy polewę. Cukier puder mieszamy z sokiem pomarańczowym. Smarujemy wystygnięte muffiny. Posypujemy płatkami migdałów lub układamy na wierzchu całe migdały.
ZOBACZ: Koktajl ananasowo-kokosowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













