Delikatny, rozpływający się w ustach mus z granatów. Ma specyficzny, słodki smak i idealnie pasuje na zimowe wieczory. Oto prosty przepis na aromatyczny deser!
składniki:
- 2 szklanki soku z granatu
- 3 łyżeczki żelatyny
- 3 łyżki płynnego miodu
- 2 szklanki mleka kokosowego
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
- pół szklanki nasion granatu
- 4 łyżki wiórek kokosowych
przyrządzanie:
- Wymieszaj 1 szklankę soku z granatu i cała porcję żelatyny.
- W garnczku zagotuj pozostały sok i dodaj miód. Podgrzewaj, aż miód całkowicie się rozpuści.
- Teraz połącz sok z miodem z sokiem z żelatyną. Następnie podgrzewaj na małym ogniu, do momentu aż żelatyna się rozpuści.
- Ostudź, a następnie dodaj mleko kokosowe i ekstrakt z wanilii.
- Włóż do lodówki na około 4 godziny, aż mus stężeje.
- Gotowy mus podawaj z nasionami granatu i wiórkami kokosowymi.
SPRAWDŹ RÓWNIEŻ: Mus z orzechów włoskich