Z pozoru banalnie proste danie, ale przygotowanie idealnej jajecznicy to prawdziwa sztuka. Dzielimy się z wami najlepszym przepisem: z pomidorami i szczypiorkiem. Koniecznie zróbcie dziś na śniadanie!
składniki:
- 4 jajka
- 1 pomidor
- 1 mała cebula
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
przyrządzanie:
.Pomidora sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć cebulę na rozgrzane na patelni masło. Gdy lekko się zeszkli, dodaj pomidora.
2.Gdy woda z pomidora wyparuje, wbij ostrożnie jajka. Mieszaj najpierw białka, a dopiero potem rozmieszaj także żółtka. Wsyp posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem. Zamieszaj i smaż jeszcze około 2 minut aż jajko się zetnie.
3.Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!