Pyszne i szybkie w przygotowaniu placuszki z cukinią. Doskonale smakują z sosem pomidorowym lub śmietaną. Świeże zioła jeszcze bardziej podkręcają ich smak.

składniki:
- 3 łyżki mąki
- 1 jajo
- 2 łyżki mleka
- 1 duża cukinia
- olej do smażenia
- posiekana cebula
- świeże zioła (bazylia, natka pietruszki)
- sól, pieprz do smaku
przyrządzanie:
- Mąkę połączyć z solą, pieprzem i roztrzepanym jajkiem.
- Powoli dodawać mleko. Całość wymieszać, aż ciasto będzie gładkie.
- Cukinię zetrzeć na dużych oczkach i połączyć z masą. Dodać świeże zioła i cebulę.
- Smażyć na rozgrzanej patelni około 3 minuty z każdej strony.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














