Lubicie bezę? Wiecie, że jej wykonanie jest banalne proste? Oto sprawdzony przepis na ten zjawiskowy deser, który zrobisz w domowym zaciszu!

składniki:
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- owoce sezonowe
- bita śmietana
przyrządzanie:
- Najpierw oddzielamy białka od żółtek.
- Białka ubijamy na sztywną pianę. Można dodać odrobinę soli, która przyspieszy ubijanie.
- Do ubitej na sztywno piany dodajemy powoli cukier, jednak nie przerywamy ubijania. Masa powinna być lśniąca i sztywna.
- Bierzemy szprycę i wyciskamy na blasze do pieczenia kształt bezy.
- Pieczemy w temperaturze 120 stopni przez około 1,5 godziny uważając, by się nie zarumieniły.
- Po upieczeniu nakładamy na nasze bezy bitą śmietanę oraz owoce sezonowe
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














