Pyszne połączenie czekolady, kakao i orzechów z tradycyjnymi naleśnikami. 

składniki: 
na naleśniki:
1 jajko
szklanka mleka
ćwierć szklanki gazowanej wody mineralnej
kilka łyżek mąki
olej do smażenia
na nadzienie
szklanka mielonych włoskich orzechów
pół kostki margaryny lub masła
¾ szklanki cukru
6-7 łyżek kakao
przyrządzanie:
Podane składniki dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć na rumiano 4 cienkie naleśniki. Przygotować masę czekoladową:  rondelku roztopić margarynę. Do gorącej dodać cukier i mieszać, żeby się rozpuścił, a następnie dodać kakao jeszcze przez chwilę podgrzewać. Połowę masy wymieszać z orzechami.
Masę rozłożyć na ćwiartce naleśnika, a następnie naleśnik złożyć w trójkąt. W ten sposób postępować z pozostałymi.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













