Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki

Wykwintna sałatka

Wykwintna sałatka

Tatar z wołowiny

Tatar z wołowiny

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Pierś kurczaka z serem

Pierś kurczaka z serem

Pierś z kurczaka a’la placki ziemniaczane

Pierś z kurczaka a’la placki ziemniaczane

Zapiekanka z kurczakiem i imbirem

Zapiekanka z kurczakiem i imbirem

Pasta szpinakowa

Pasta szpinakowa

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym

Placuszki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

Placuszki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

Biała kiełbasa obsmażana w miodzie

Biała kiełbasa obsmażana w miodzie

Sałatka z serem pleśniowym i zielonym groszkiem

Sałatka z serem pleśniowym i zielonym groszkiem

Kremowy omlet z łososiem

Kremowy omlet z łososiem

Filety z kurczaka i sera żółtego

Filety z kurczaka i sera żółtego

Ciasteczka musli

Ciasteczka musli

Banany w cieście kokosowym

Banany w cieście kokosowym

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki na obiad. Tym razem wariant bardzo treściwy- z kapustą i pieczarkami a do tego sos pomidorowy, wszystko zapieczone z serem

składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • mąka
Farsz
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • jajko
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do zup
  • ser żółty

przyrządzanie:

  • Mleko, wodę, sól, jajka miksuj razem, stopniowo dodawaj mąkę, mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
  • Na lekko posmarowanej olejem patelni usmaż naleśniki. Kapustę ugotuj. Pieczarki pokrój na mniejsze kawałki i uduś na maśle razem z pokrojoną cebulą. Kapustę ostudź i odciśnij rękami.
  • Zmiel wszystko, dodaj jajko, przypraw.
  • Naleśniki rozłóż, rozsmaruj farsz i zwiń w rulony.
  • Ułóż na blasze jeden obok drugiego, polej sosem i włóż do piekarnika na około 15 minut.
  • Na każdy naleśnik ułóż plaster sera i zapiecz.

Sos:

  • około 1 litr wody zagotuj, dodaj kostkę rosołową, całą cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat.
  • Gotuj około 5 minut, wyjmij cebulę, sporządź zawiesinę z mąki i wody i wlej, ciągle mieszając. Zagotuj.
  • Dodaj masło, śmietanę i przyprawy.