Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasi sprzymierzeńcy

 

Warto także wspomnieć o takich produktach, które są w stanie w naturalny sposób przyspieszyć nasz metabolizm. Wśród nich na pierwszym miejscu wspomniana woda w dużej ilości, ale także zielona herbata i kawa (tylko nie przesadzajmy z jej ilością) oczywiście bez śmietanek, syropów i nie słodzona. Zamiast soli warto stosować wszelkie zioła i przyprawy, które nie dość że urozmaicają smak naszych potraw to także dobroczynnie działają na nasz organizm przyspieszając trawienie. Będą to: chili, czosnek, cynamon, imbir, pieprz czarny, pieprz cayenne, curry, bazylia, kminek, majeranek, estragon, oregano, gałka muszkatołowa, anyż, rozmaryn, cząber, tymianek, koper włoski, kolendra, koperek i natka pietruszki.

Pamiętajcie, że regularne spożywanie 5 posiłków dziennie zjadanych co 3-4 godziny podkręci nasz metabolizm, ponieważ jeśli będziemy dostarczać na bieżąco energii naszemu organizmowi bez większych przerw nie będzie musiał jej magazynować w postaci tkanki tłuszczowej.

A już na sam koniec nie zapominajcie o tym, by się dobrze wysypiać i oczywiście uprawiać jakiś sport, nawet w umiarkowanych ilościach za to systematycznie. Ostatnia rada? Poza energią dostarczaną przez dobrze dobrane posiłki zadbajmy także o nasze samopoczucie i kondycję. Bez stosowania diet, zabójczych głodówek i wyciskania siódmych potów na siłowni.

 

Powodzenia!

 

cook-366875_1280