Czy wiedzieliście o tym, że niektóre połączenia produktów spożywczych mogą być dla nas niebezpieczne? Kawa z mlekiem, herbata z cytryną czy pomidor z białym serem – powinniście o tym zapomnieć.
Zobacz też: 10 powodów dlaczego warto jeść borówki amerykańskie
4. HERBATA + CIASTO DROŻDŻOWE
Garbniki, nadające herbacie gorzkawy smak, działają na błonę śluzową przewodu pokarmowego i ograniczają wchłanianie białek oraz wiążą wapń, magnez, żelazo, cynk, miedź i inne ważne dla organizmu biopierwiastki. Niszczą również witaminę B1, a ciasto drożdżowe jest wyjątkowo zasobnym jej źródłem.
Poznaj kolejny powód>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















