SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>
Nowości
5 zamienników, NIEZDROWYCH przekąsek!
Najczęściej sięgamy po nie w pracy, gdy coś nas zestresuje, wieczorem gdy oglądamy film. Przeważnie wybieramy te niezdrowe. Sprawdź czym zastąpić kaloryczne przekąski! ZAMIAST DROŻDŻÓWKI LUB BATONIKA (450 kcal) WYBIERZ GORZKĄ CZEKOLADĘ LUB MIGDAŁY Drożdżówki, bułeczki szybko ...
Czy mrożonki są wartościowe?
Czy kiedykolwiek wybierając mrożonki zapytałaś siebie: ”czy one są tak samo zdrowe, jak świeże warzywa/ owoce?”. Dzisiaj odpowiadamy na bardzo ważne pytanie: czy mrożonki są wartościowe? Oczywiście, że tak! Niskie temperatury nie niszczą witamin, ani składników mineralnych. Dlatego zamrażanie ...
Oponki z makiem i skórką cytrynową
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>
Błyskawiczny deser serowy w pucharku
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>
Rabarbar pod kruszonką z płatków owsianych
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>
KOMPOT DOMOWY- 10 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać.pl
Trudno wyobrazić sobie obiad bez kompotu, a szczególnie tego domowego. Wybraliśmy 10 ulubionych przepisów naszych czytelników. Kompot w najbardziej naturalnym wydaniu, poleca się! KOMPOT Z RABARBARU, WIŚNI I TRUSKAWEK KOLEJNY PRZEPIS >>>>>>>>>
Ciasto francuskie z szynką i ananasem
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>
Kto nie powinien jeść szpinaku?
Na talerzach wygląda mało apetycznie, ale jak wszyscy wiemy, szpinak to źródło witamin, a dobrze przyprawiony potrafi rozkochać w sobie niejednego dzieciaka czy opornego dorosłego. Kto zatem nie powinien jeść szpinaku? Odpowiedź poniżej! Szpinak bogaty jest w kwas ...
Czym jest KIMCHI (kiszone warzywa)?
Kimchi staje się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Danie inspirowane kuchnią koreańską wkracza na salony! Jeśli wejdziesz do jakiejkolwiek koreańskiej restauracji, prawdopodobnie znajdziesz w menu kimchi. Ta popularna koreańska przystawka jest wypełniona pysznym smakiem i dobroczynnymi składnikami odżywczymi. Ale czym dokładnie ...
Kulki mocy z kaszy jaglanej i maku
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>
Zdrowy koktajl z sałaty rzymskiej! HIT!
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>
Shakshuka- 8 pomysłów na podanie
Shakshuka to danie z Bliskiego Wschodu, składające się z pomidorów, papryki i cebuli przyprawionych kuminem, w których gotuje się jajka na patelni, przed podaniem posypuje świeżą zieleniną. Przygotowaliśmy 8 inspiracji na podanie tego przysmaku. KOLEJNA INSPIRACJA >>>>>>
+10 pomysłów na wykorzystanie ZIELONEGO GROSZKU
Pod koniec maja możemy się spodziewać zbiorów w postaci zielonego groszku. To zdrowy dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, może stanowić bazę zup, albo być podstawą do wegetariańskiego burgera. Przygotowaliśmy 10 pomysłów na jego wykorzystanie w kuchni! KOLEJNA INSPIRACJA ...
Duszony jarmuż- idealny dodatek do obiadu
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>