Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Nowy wymiar Cydru Lubelskiego – niedaleko pada jabłko od jabłoni

W samym środku sezonu jabłkowego, najmodniejszy lekki napój alkoholowy zaowocował nową butelką Cydru Lubelskiego 330 ml.

Cydr Lubelski jest pierwszym polskim cydrem produkowanym na skalę przemysłową. Teraz dostępny jest w litrowej butelce lub jako nowość w małej wersji o pojemności 330 ml z kapslem typu twist-off.
Siła Cydru Lubelskiego tkwi przede wszystkim w smaku jabłek zbieranych w polskich sadach. Aby mógł powstać 1 litr tego napoju, sadownicy muszą zebrać nawet 1,5 kilograma jabłek, dzięki czemu w cydrze tak mocno czuć charakterystyczny, słodko-kwaśny smak owoców. Do jego produkcji używa się świeżo tłoczonego moszczu jabłkowego, wytwarzanego z dojrzałych
i aromatycznych owoców, który poddawany jest procesowi naturalnej fermentacji bez dodawania sztucznych barwników, substancji słodzących czy dwutlenku węgla. Cały proces produkcji
i butelkowania cydru przebiega na Lubelszczyźnie.

Cydr Lubelski stanowi idealne połączenie naturalnie owocowego smaku i intensywnie orzeźwiającego aromatu. Dzięki temu popularność tego delikatnie musującego napoju
o zawartości jedynie 4,5% alkoholu i niezobowiązującym charakterze nie słabnie. Równie nieformalny, ale lżejszy od piwa, latem był atrakcją pikników i garden party, jesienią doskonale sprawdza się w trakcie domówek i wieczorów spędzanych tylko we dwoje. Co ciekawe, po cydr sięgają zarówno zwolennicy nowoczesnego stylu życia, otwarci na wszelkie nowości, jak i ci, którzy cenią sobie powrót do rdzennie polskich, oryginalnych receptur.
Za granicą cydr, zwłaszcza w Europie Zachodniej, jest jednym
z najpopularniejszych trunków. Największą swoją popularność zdobył w Wielkiej Brytanii, gdzie do jego fanów zalicza się między innym księcia Williama,
a kultura picia cydrów sięga już czasów starożytności – za pierwszego
i największego amatora tego napoju uważa się Juliusza Cezara.

Cydr Lubelski w porównaniu z cydrami importowanymi wyróżnia się bardziej wyrazistym i soczystym smakiem. Pasuje do każdej okazji, pory dnia i roku. W większym gronie najlepszym wyborem będzie butelka o poj. 1 l, natomiast designerska, poręczna wersja o poj. 330 ml, zachęca do zabrania go ze sobą w każde, ulubione miejsce. Ponieważ cydr inspiruje do życia z wyobraźnią
i wyczuciem, można go pić solo, z cząstką jabłka albo dodatkiem imbiru i soku
z cytryny. Więcej propozycji na ciekawe pomysły podkreślające smak cydru dostępnych jest na profilu Facebook/CydrLubelski.

No to cydr!

Cydr Lubelski
Pojemność: butelka 1 l oraz 330 ml
Sugerowana cena: 9,99 zł/1 l oraz 3,99 zł/330 ml
Producent: Ambra S.A
Facebook/CydrLubelsk