Ognisty dorsz w nori – przepis w portalu na obcasach. Sprawdź! Dla 4 osób, czas przygotowania: 30min! Polecamy.
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 30 minut
Niezbędne produkty:
400g filetów dorsza
2 ostre papryczki
100g wędzonego boczku w plastrach
1 łyżeczka oleju sezamowego
2-3 szt. nori
Produkty Kamis:
2 łyżki Ketchupu ognistego
1 łyżeczka Pieprzu cytrynowego
W kawałkach dorsza zrobić otwór, naszpikować całymi papryczkami, z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym i posmarować ketchupem pikantnym. Rybę owinąć glonami nori i plastrami boczku, posmarować olejem sezamowym. Piec 12 min w temp. 175st.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













