Jagody goi uznawane są za „super owoce”. Zawierają dużą ilość błonnika, żelaza oraz witamin: A i E. W połączeniu ze świeżym szpinakiem tworzą zdrowy i pełnowartościowy duet. Skusisz się?
składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka wody
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
- garść świeżych liści szpinaku
- 1 łyżka jagód goi
przyrządzanie:
- Jajka roztrzepujemy widelcem. Dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Przyprawiamy sola i pieprzem.
- Liście szpinaku blendujemy razem z jagodami goi. Dodajemy do masy jajecznej.
- Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














