Wystarczy niecały kwadrans, żeby upiec ciasteczka z imbirem. Są niesamowicie chrupiące i mają wyjątkowy smak.
składniki:
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- 120g masła w temperaturze pokojowej
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- szklanka mąki
- 1 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki drobno pokrojonego kandyzowanego imbiru
- cukier do posypania
przyrządzanie:
- Masło ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem brązowym. Dodajemy jajko i dobrze mieszamy.
- Do masy dodajemy mąkę, sodę, imbir i sól. Wszystko miksujemy.
- Następnie dodajemy płatki owsiane, imbir kandyzowany,
- Formujemy ciasteczka.
- Pieczemy w 190 stopniach przez 10-15 minut.
- Pod koniec pieczenia posypujemy cukrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














