Kolejny przepis na pyszną pastę do kanapek. Tym razem króluje dynia i ser feta. Połączenie tych dwóch składników jest obłędne. Uwielbiamy! Pasta jesienna do kanapek - oto proste wykonanie.

składniki:
- mała dynia
- ser feta
- prażone orzechy włoskie - 2 łyżki
- oliwa z oliwek - 1 łyżka
- pieprz
przyrządzanie:
- Dynię kroję razem ze skórą na mniejsze kawałki, usuwam pestki.
- Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C.
- Pokrojone kawałki dyni układam skórką do dołu na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstawiam do piekarnika i piekę przez ok. 35 minut do miękkości.
- Ostudzoną dynię łączę z pozostałymi składnikami i blenduje na pastę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














