Jedna z najpyszniejszych past z zielonego groszku. Podawaj ją z ciepłymi grzankami.

składniki:
- puszka zielonego groszku
- 3 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju lnianego
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














