Doskonały i pyszny dodatek do mięsa.
składniki:
- 4 spore pieczarki
- 1 średni pomidor
- 1/4 czerwonej papryki
- szczypiorek (około 1 - 2 łyżek)
- natka pietruszki (około 1 - 2 łyżek)
- płatki chilli
- sól
- pieprz
- oliwa/olej
przyrządzanie:
Pieczarki obierz, umyj.
Pokrój paprykę na bardzo drobną kostkę.
Poszatkuj natkę i szczypiorek.
Pokrój pomidora na bardzo drobną kostkę.
Wszystkie składniki na farsz wymieszaj z odrobiną oleju (oliwy). Dopraw solą, pieprzem i chilli.
Nakładaj farsz do kapeluszy.
9. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
10. Pieczarki ułóż na kratce umocowanej w formie do pieczenia (takiej, w której piecze się kurczaka). Dzięki temu woda z pieczarek będzie kapać do brytfanki.
11. Piecz około 30 minut