Słodki i owocowy deserek, idealny na podwieczorek.

składniki:
- 2 jabłka
- opakowanie serka mascarpone
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżeczka cukru pudru
przyrządzanie:
- Jabłka przekrajamy mniej więcej w połowie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, na ok. 20 minut.
- Gdy się zrumienią wyjmujemy je i czekamy 5 minut, aż ostygną.
- Serek mascarpone łączymy z cukrem i gotowa masą przekładamy jabłka.
- Dekorujemy cukrem pudrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














