Pieczone pomidorki koktajlowe smakują wybornie z rybą, sałatką, mięsem, makaronem. Banalnie łatwo je przygotować. Jak upiec pomidory cherry, ile trzymać je w piekarniku i z czym podawać? Zobaczcie.
POTRZEBUJESZ:
- kilka pomidorków koktajlowych
- ząbek czosnku
- świeże listki bazylii
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
WYKONANIE:
Pomidory myjemy, kroimy na połówki, mieszamy z oliwą, octem, solą i pieprzem. Przekłuwamy wykałaczką lub kroimy na połówki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod sam koniec pieczenia (około 3 -4 minuty) posypujemy pomidorki posiekanym czosnkiem i świeżą bazylią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














