Pyszne tofu w miodowej panierce. Doskonały dodatek do dań, sałatek i szaszłyków w wersji wege.

składniki:
- 200 g tofu
- 1 łyżka miodu lawendowego
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/3 łyżeczki soli morskiej
- szczypta ostrej papryczki
- świeży rozmaryn
- estragon suszony
przyrządzanie:
- Tofu odsączamy w ręczniku papierowym. Następnie kroimy w kostkę i każdą kosteczkę nakłuwamy.
- W miseczce łączymy przyprawy do marynaty.
- Tofu pokrywamy marynatą i odstawiamy na około 15 minut.
- W tym czasie nastawiam piekarnik na 200 stopni i wkładamy tofu na 15 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














