Zapiekane warzywa z tymiankiem są świetnym dodatkiem do mięs lub sałatek. Mogą być również składnikiem wegetariańskiej pizzy. Dzisiaj przepis na aromatyczne ziemniaki, cukinię i pieczarki. Pycha!
składniki:
- 4 ziemniaki
- 1 cukinia
- 200 g pieczarek
- oliwa z oliwek
- suszony tymianek
- gałązka świeżego tymianku
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
przyrządzanie:
- Warzywa umyć i pokroić w talarki.
- Pieczarki pokroić i dodać do warzyw.
- Całość ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem suszonym.
- Dodać pokrojoną cebulę i czosnek.
- Piec przez około 40 minut w 180 stopniach.
- Podawać z świeżym tymiankiem.
ZOBACZ TEŻ: Zapiekanka makaronowa z boczkiem i pieczarkami
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














