Delikatna,rozpływająca się w ustach ryba. Nutka pomarańczy zaskoczy każdego smakosza ryb.
składniki:
- Halibut
- 1 duża pomarańcza
- 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki
- sól
- pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Rybę myjemy i osuszamy. Następnie solimy i pierzymy. Wkładamy do miski.
- Wyciskamy sok z pomarańczy i polewamy nim rybę. Posypujemy natką pietruszki.
- Rybę wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.
- Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym tłuszczem).
- Pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Zobacz też: Lekkie śniadanie – serek, płatki i… owoc kaki!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














