Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Pieczony łosoś z pistacjami

Norweski przepis na łososia pieczonego z pistacjami. Bardzo wykwintny obiad.   

składniki:

  • 1 porcja świeżego łososia
  • niepełna szklanka obranych pistacji
  • pół szklanki startego parmezanu
  • 1 łyżeczka czosnku mielonego
  • 2 łyżki pesto bazyliowego
  • 1 łyżka majonezu

przyrządzanie:

  • Potrzebujemy naczynia żaroodpornego z pokrywką. Wysmaruj go masłem.
  • Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
  • Wyjąć rybę z lodówki i poczekać, aż osiągną temperaturę pokojową.
  • Drobno posiekać pistacje.
  • Do orzechów dodać starty parmezan, majonez, pesto i czosnek.
  • Pokryć filety panierką. Ułożyć w naczyniu, przykryć.
  • Piec przez około 15 minut, aż panierka będzie lekko brązowa.
  • Serwować z ryżem i lekką sałatką.