Składniki:
Babeczki:
-
200 g mąki
-
100 g cukru
-
2 jajka
-
120 g masła
-
2 łyżki miodu
-
2 łyżeczki przyprawy do piernika
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
-
250 g mascarpone
-
150 ml śmietanki 36%
-
2 łyżki cukru pudru
-
esencja waniliowa
Przygotowanie:
-
Wymieszaj mokre składniki, następnie dodaj suche.
-
Nakładaj do foremek i piecz 18–20 min w 180°C.
-
Ubij składniki kremu, wyłóż na wystudzone babeczki.
-
Ozdób pierniczkami lub żurawiną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














