Kto nie lubi pierogów? Chyba większość z nas ma swój ulubiony farsz. Dzisiaj podzielimy się z Wami naszym faworytem. Oto pierogi z dynią i jarmużem. Co powiecie?
składniki:
Ciasto:
- 4 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki wrzątku
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 duża cebula
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/8 łyżeczki chili
- 1/8 łyżeczki cynamonu
- olej roślinny
- 4 szklanki pokrojonych liści jarmużu / 250 g
- 2 szklanki purée dyniowego
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- sól i czarny pieprz
- do podania: podsmażona cebulka lub świeżo zmielony czarny pieprz
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















