Kto nie lubi pierogów? Chyba większość z nas ma swój ulubiony farsz. Dzisiaj podzielimy się z Wami naszym faworytem. Oto pierogi z dynią i jarmużem. Co powiecie?
składniki:
Ciasto:
- 4 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki wrzątku
- 2 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 duża cebula
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/8 łyżeczki chili
- 1/8 łyżeczki cynamonu
- olej roślinny
- 4 szklanki pokrojonych liści jarmużu / 250 g
- 2 szklanki purée dyniowego
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- sól i czarny pieprz
- do podania: podsmażona cebulka lub świeżo zmielony czarny pieprz
przyrządzanie: