Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gołąbki ziemniaczane

Gołąbki ziemniaczane

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Ryba w sosie słodko- kwaśnym

Kokardki z marmoladą

Kokardki z marmoladą

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Kotlety z kurczaka z boczkiem

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Sałatka makaronowa z łososiem i serem brie

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Bułeczki jagodzianki

Bułeczki jagodzianki

Ciasto z malinami

Ciasto z malinami

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Kapuśniaczki z młodej kapusty

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich z warzywami

10 inspiracji na podanie TACOS

10 inspiracji na podanie TACOS

Deser ryżowy z gruszką

Deser ryżowy z gruszką

Ciasto na niby

Ciasto na niby

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Leczo z frankfurterką

Leczo z frankfurterką

Rosyjska zupa buraczana

Rosyjska zupa buraczana

Pizza z bekonem i brokułami

  • 40 dag mąki
  • opakowanie drożdży w proszku
  • ok. 1/4 l mleka
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 15 dag bekonu
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 duża róża brokułu
  • kilka pomidorków
  • oregano

Aby przyrządzić naszą bekonowa pizzę należy w pierwszej kolejności do mąki wsypać drożdże, dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli, ciepłym mlekiem zarobić niezbyt twarde ciasto.  Brokuły opłukać, podzielić na różyczki, pomidorki umyć, żółty ser zetrzeć na tarce, bekon pokroić na plastry . Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na okrągły placek, ułożyć na blasze. Ciasto posmarować koncentratem, posypać serem i oregano, ułożyć bekon i warzywa, piec ok. 25 min w 190°C.