Placuszki domowej roboty to danie, które kochają chyba wszyscy. Wersja z borówkami i miodem jest przepyszną propozycją na śniadanie, deser, kolację. PalceLizać!

składniki:
- 2 jajka
- szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie 250g borówek amerykańskich
- szczypta soli
- olej do smażenia (świetnie sprawdza się olej kokosowy)
- miód do polania
przyrządzanie:
Jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i sól mieszasz na gładką masę.
Na końcu dodajesz borówki (niecałe opakowanie, zostaw część do podania) i mieszasz z całością bardzo delikatnie (uważaj, aby nie wyciekł z nich sok).
Na patelni rozgrzej olej kokosowy.
Wylewaj łyżką małe placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj ciepłe, posypane świeżymi borówkami i polane miodem.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Słodkie placuszki z cynamonem