Odświeżamy nasze stare przepisy i sprawdzamy, które z nich są sprawdzone, najlepsze i pewne. Oto kolejny przepis inspirowany kuchnią tajską - Placuszki z mięsa białej ryby z orientalnymi przyprawami. Serwować je można z sosem z orzeszków ziemnych, mleka kokosowego i chilli.

składniki:
- 800 g filetów z morskiej ryby
- 2 łyżki tajskiego sosu rybnego
- 2 łyżki czerwonej pasty curry
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 ząbki czosnku
- 2 białka jaja
- 6 łyżek posiekanej kolendry
- sól, pieprz
- olej do głębokiego smażenia Sos:
- małe czerwone chilli
- 2 łyżki jasengo sosu sojowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżki masła orzechowego
- 8 łyżek mleka kokosowego
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














