Dzięki tej marynacie, medaliony wieprzowe nabiorą zupełnie innego oblicza.
składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 czubate łyżki miodu
- 2 czubate łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżka suszonego tymianku
- olej, sól, pieprz
przyrządzanie:
- Polędwiczki pokroić na plastry. Delikatnie rozbić dłonią, oprószyć pieprzem i solą. W misce wymieszać miód, musztardę, czosnek, oliwę, sól, pieprz, paprykę i tymianek. Zalać marynatą plastry polędwiczki i wstawić mięso do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąć mięso z marynaty i smażyć na rozgrzanej patelni, na rumiano z każdej strony.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem