Pomidorową chyba wszyscy znają. Jest to zupa przyrządzana na bazie rosołu, a jej głównym składnikiem są pomidory lub koncentrat pomidorowy. Podaje się ją z makaronem lub ryżem.
Składniki:
- 1 puszka pomidorów
- 4 świeże pomidory
- 1.5 ząbka czosnku
- 1/2 cebuli
- 2 kostki rosołowe
- 1 mały por
- 1 marchewka
- 1/2 cebuli
- śmietana według uznania
- bulion najlepiej na żeberku
Przygotowanie:
- pomidory wraz z 1/2 cebuli i 1,5 czosnku miksujemy blenderem
- zmiksowaną masę wrzucamy do bulionu + 2 x kostka rosołowa gotujemy dodajemy pora marchew cebule 4 łyzki przecieru pomidorowego i na końcu śmietanę
- wsypujemy odpowiednią ilość makaronu do garnka
- na koniec dodajemy trochę oliwy z oliwek
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













