Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Wielkanocna odsłona sera dojrzewającego

Ciekawa propozycja przepisu na jaja faszerowane pastą serową pod zieloną pierzynką z wykorzystaniem sera dojrzewającego MSM Mońki. Jaja znakomicie pasują do wielkanocnej karty dań produktów nabiałowych. Do ich przygotowania będziemy potrzebowali: jaj, żółtego sera Gouda MSM Mońki, majonezu, kwaśnej śmietany, musztardy francuskiej, ogórka zielonego, pieprzu czarnego oraz rzeżuchy lub pietruszki.

Wielkanocna odsłona sera dojrzewającego według MSM MOŃKI

Wielkanoc to czas, w którym na naszych stołach niepodzielnie królują jaja. Na ciepło, na zimno, jako składnik wypieków i sałatek, lub w roli głównej – sposoby ich podawania są niezliczone. Nasza propozycja to jaja faszerowane serem, okraszone świeżą zieleniną.

Za nami wielkie świąteczne porządki, przyszła zatem pora, by zaplanować wielkanocne menu i sporządzić listę zakupów. Dobrze skomponowany jadłospis to, obok doborowego towarzystwa i pięknie udekorowanego stołu, klucz do udanego przyjęcia. Włączenie do tradycyjnej wielkanocnej karty dań produktów nabiałowych, takich, jak sery, to sposób na jej urozmaicenie z jednej – i wzbogacenie w cenne składniki z drugiej strony. Ser żółty to dawka cennego wapnia i białka, wzbogacona witaminami.


Jaja faszerowane pastą serową pod zieloną pierzynką

Składniki:

  • 6 jaj
  • 20 dag żółtego sera Gouda MSM MOŃKI
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • pieprz czarny
  • ogórek zielony
  • rzeżucha lub pietruszka


Sposób wykonania:

Ugotowane na twardo jaja obieramy i kroimy wzdłuż na połowę, po czym wyjmujemy z nich żółtka. Ser ścieramy na tarce na drobnym oczku, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, oraz wycięte wcześniej żółtka i doprawiamy pieprzem. Powstałą w ten sposób pastą faszerujemy wydrążone jaja. Całość posypujemy pokrojoną pietruszką lub rzeżuchą. Jaja udekorować możemy również finezyjnie ułożonymi plastrami zielonego ogórka.
Smacznego!

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i mieszanek tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku. Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej, jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001: 2008, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej/Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP. Więcej informacji: www.msm-monki.pl