Ciekawa propozycja na przystawkę.
składniki:
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- puszka tuńczyka
- 2 ząbki czosnku
- garść bazylii
- 2 gałązki oregano
- 50 g orzechów włoskich
- 60 g startego parmezanu
- łyżka kaparów
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Z pomidorów zetnij wierzchy, wydrąż miąższ, posyp wewnątrz solą i ustaw na kilkanaście minut otworem do dołu, aby wyciekł z nich nadmiar soku.
- Do miksera włóż składniki farszu: tuńczyka, orzechy, czosnek, oregano, bazylię.
- Zmiksuj wszystko na gładką pastę. Do masy dodaj starty parmezan, majonez i kapary.
- Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
- Przygotowanym farszem napełnij pomidory.