Ciekawa propozycja na przystawkę.

składniki:
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- puszka tuńczyka
- 2 ząbki czosnku
- garść bazylii
- 2 gałązki oregano
- 50 g orzechów włoskich
- 60 g startego parmezanu
- łyżka kaparów
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Z pomidorów zetnij wierzchy, wydrąż miąższ, posyp wewnątrz solą i ustaw na kilkanaście minut otworem do dołu, aby wyciekł z nich nadmiar soku.
- Do miksera włóż składniki farszu: tuńczyka, orzechy, czosnek, oregano, bazylię.
- Zmiksuj wszystko na gładką pastę. Do masy dodaj starty parmezan, majonez i kapary.
- Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
- Przygotowanym farszem napełnij pomidory.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














