Czy na rynku są firmy produkujące wędliny według tradycyjnych receptur, z wysokiej jakości mięs i starannie wyselekcjonowanych przypraw? Liderem w produkcji wysokiej jakości wędlin i mięs jest niewątpliwie marka Cedrob. Wśród bogactwa smaków i zapachów produktów tej marki znajdziemy m.in.: szynkę z piersi kurczaka, indyka faszerowanego, kiełbasę z fileta oraz parówki krakowskie.
Cedrob jest jednym z liderów produkcji mięsnej i przetworów drobiowych w Polsce. Firma posiada bogate doświadczenie oraz innowacyjne zaplecze techniczne, które pozwalają na produkcję wysokiej jakości wędlin i mięs. Wytwarzane w Polsce pasztety, szynki i kiełbasy produkowane są z mięsa pochodzącego z czystych ekologicznie terenów i zawierają również wartościowe substancje odżywcze, dzięki czemu są zdrowe oraz pożywne.
Kontrola jakości
Gwarancją doskonałego smaku i wartości odżywczych produktów Cedrob jest przede wszystkim dobra jakość mięsa wykorzystywanego
w produkcji wędlin. Pochodzi ono z Zakładów Wylęgu Drobiu w Mławie i Pawłowie, gdzie pod okiem wykwalifikowanych specjalistów w warunkach zgodnych z najwyższymi standardami odbywa się wylęg piskląt. Przy wykorzystaniu nowoczesnych rozwiązań technicznych – robotów przemysłowych, automatycznych myjni, czy liczników piskląt praca
w zakładach Cedrob nie jest uciążliwa dla ludzi.
Na jakość wyrobów firmy Cedrob ma również wpływ wykorzystanie pasz własnej produkcji. Pasze te dostosowane są do wysokich standardów, a przygotowane według własnych receptur. Ich skład pozwala dostarczyć hodowcom żywca drobiowego gotową i wysokowartościową paszę. Wraz z systematycznym rozwojem firmy Cedrob, w 2007 roku w Gumowie, koło Ciechanowa została otwarta pierwsza Wytwórnia CEDROB – PASZE. Obecnie na ukończeniu jest budowa drugiej wytwórni – w Raciążu. Będzie to jeden z najnowocześniejszych, w pełni zautomatyzowanych zakładów produkcji pasz w Polsce.
Receptura – zdrowie i smak
Tradycyjne receptury na podstawie, których powstają wędliny firmy Cedrob opierają się na wysokiej jakości mięsach oraz starannie wyselekcjonowanych przyprawach. Dzięki temu kiełbasy, szynki, a także dania gotowe są wyśmienite.
Wszystkie szynki Cedrobu, jak na przykład drobiowa szynka z piersi, produkowane są bez szkodliwych konserwantów. Wszelkie dodatki wykorzystywane przez technologów ciechanowskiego producenta w daniach takich, jak indyk faszerowany, kiełbasa z fileta, czy parówki krakowskie są pochodzenia naturalnego.
Rozbudowana działalności firmy Cedrob sprzyja samowystarczalności producenta oraz kontroli jakości produkcji. Własne wylęgarnie, fermy hodowlane, czy zakłady produkcji pasz objęte są stałym nadzorem inspekcji weterynaryjnej. Dzięki temu producent gwarantuje wysoką jakość oraz doskonały smak i aromat swoich produktów.