Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Domowych kremówek czar

Chciałabyś poczęstować gości jakimś przepysznym ciastem a nie masz czasu na długie i skomplikowane przygotowania? Mamy dla Ciebie propozycję marki Emix. Kremówki Domowe przygotujesz w kilka minut i bez stresu przed niepowodzeniem.

Domowych kremówek czar. Nowość firmy EMIX.

Kremówka, to jedno z najbardziej popularnych i subtelnych w smaku ciast. To wytworne ciastko na cieście francuskim delikatnie przełożone kremem waniliowym lub budyniowym, posypane cukrem pudrem jest prawdziwym arcydziełem cukierniczym.

W niektórych częściach Polski (np. w Warszawie ciastko nosi nazwę napoleonka). Z kolei w Krakowie napoleonką nazywa się czasem ciastko z bladoróżowym kremem, w innych częściach kraju zwane ‘Napoleonem’. Niezależnie od definicji i nazewnictwa, to ciastko nie jest najprostsze do wykonania. Mistrzowie cukiernictwa twierdza nawet, że dobrego cukiernika poznasz po trzech wypiekach: serniku wiedeńskim, kremówce i faworkach.

Papieski przysmak w kilka minut
Marka Emix proponuje nowy produkt – kremówki domowe z kremem i ciastem w opakowaniu. Doskonała propozycja dla wszystkich, których zniechęcają długie i skomplikowane przygotowania, a którzy lubią cieszyć się smakiem domowych, własnoręcznie upieczonych ciast.

Każde opakowanie zawiera specjalną mieszankę do wypieku ciasta i do przyrządzenia kremu, przez wielu uważanego za najważniejszą część kremówki. Do przygotowania wyśmienitego wypieku potrzeba jeszcze tylko 4 jaj, litra mleka, miękkiego masła lub margaryny, przegotowanej wody oraz odrobiny soku z cytryny lub alkoholu do nasączenia ciasta. Opakowanie Kremówek Domowych Emix utrzymane jest w ciepłych odcieniach błękitu z wizerunkiem ciasta na opakowaniu. Każdorazowo, producent podaje dokładny instruktaż przygotowania ciasta na etykiecie.

A gdy Ci się upiecze

Gdy ciasto się upiecze i wystudzi należy przekroić je w połowie wysokości, nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny lub alkoholem, przełożyć kremem i delikatnie docisnąć. Tak przygotowane ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki, a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Zostaje już tylko obserwować zachwycone miny domowników i rozkoszować się aksamitnym smakiem kremówki. Bez długich godzin zakupów i przygotowań, bez kosztownych składników i bez stresu przed niepowodzeniem. Kremówki Domowe Emix po prostu muszą się udać.

Kremówka domowa to idealny dodatek towarzyskich spotkań przy kawie lub gorącej czekoladzie, doskonała jako deser dla dużych i małych łasuchów. Przy każdej okazji smaczne, aksamitne i rozpływające się w ustach.

Cena w sklepie:
Kremówki Domowe EMIX (520g) : 6,20 zł

Więcej informacji na stronie: www.emix.com.pl