Prosta i wyśmienita. Wygląda nieziemsko, dlatego nada się na każdą specjalną okazję.
składniki:
- 1 duży bakłażan
- 1 pomidor
- 2 łyżki serku naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- olej
przyrządzanie:
Bakłażana myjemy, obcinamy końcówki i kroimy na talarki o grubości ok. 0,3 cm., solimy i obsmażamy na średnim ogniu na złocisty kolor z każdej strony.
Do serka dodajemy wyciśnięty czosnek, odrobinę soli i dużo pieprzu, dokładnie mieszamy.
Pomidor myjemy i kroimy na talarki.
Jeden kawałek bakłażana smarujemy serkiem, kładziemy pomidor i przykrywamy drugim kawałkiem.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















