Czy wiecie, jaki był najmodniejszy brunch zeszłego roku? SHAKSHUKA, czyli jajka smażone w towarzystwie papryki, cebuli i passaty pomidorowej. Oto najlepszy przepis na to danie. Koniecznie wypróbujcie.
![](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2017/11/kagyana-2955104_960_720.jpg)
składniki:
- 1-2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 średniej wielkości papryki czerwonej
- 2 duże ząbki czosnku drobno posiekane
- 2 jajka
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 świeże pomidory - opcjonalnie
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- chilli
przyrządzanie:
CZYTAJ PRZEPIS NA KOLEJNEJ STRONIE!