Przepis na ciekawe danie mięsne.

składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
- jajko
- cebula
- pół szklanki bułki tartej
- śmietana 18%
- łyżka mąki
- bulion
- sól, pieprz
- makaron
przyrządzanie:
- Mięso wymieszaj z jajkiem, startą na tarce cebulą, bułką tartą, solą i pieprzem.
- Uformuj niewielkie kuleczki i obtocz je w mące.
- Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki. Gotuj około 20 minut.
- Śmietanę wymieszaj dokładnie z łyżką mąki, dodaj do garnka z pulpetami, następnie dodaj drobno posiekany koperek.
- Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
- Wyłóż na talerze i połóż na nim pulpety i całość polej sosem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














