Przepis na ciekawe danie mięsne.

składniki: 
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
 - jajko
 - cebula
 - pół szklanki bułki tartej
 - śmietana 18%
 - łyżka mąki
 - bulion
 - sól, pieprz
 - makaron
 
przyrządzanie:
- Mięso wymieszaj z jajkiem, startą na tarce cebulą, bułką tartą, solą i pieprzem.
 - Uformuj niewielkie kuleczki i obtocz je w mące.
 - Do gotującego się bulionu wrzuć pulpeciki. Gotuj około 20 minut.
 - Śmietanę wymieszaj dokładnie z łyżką mąki, dodaj do garnka z pulpetami, następnie dodaj drobno posiekany koperek.
 - Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
 - Wyłóż na talerze i połóż na nim pulpety i całość polej sosem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














