Ryba zapiekanka pod pierzynką z warzyw i sera. Pyszne danie nawet dla tych, którzy za rybami nie przepadają.
składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- 3 łyżki masła + trochę do wysmarowania formy
- 1/4 szklanki mleka
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 1 por
- 1 cebula
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- 1/2 kieliszka białego wina
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- otarta skórka i sok z 1/2 cytryny
- 250 g świeżego dorsza lub innej białej ryby
- garść posiekanej natki pietruszki
- garść startego sera cheddar
przyrządzanie: