Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej oraz ciecierzycy.

składniki:
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- puszka ciecierzycy
- cebula
- jajko
- 3 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka suszonego oregano, łyżeczka słodkiej papryki,
- 4 łyżki bułki tartej + do panierowania kotlecików
- olej do smażenia
- oliwa
przyrządzanie:
- Kaszę ugotować na sypko wg instrukcji na opakowaniu
- ciecierzycę odcedzić, zmiksować, przełożyć do miski.
- Kaszę jaglaną również miksować przez chwilkę.
- Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie, dodać czosnek, sól, przyprawy, smażyć przez około minutę.
- Teraz dodać do ciecierzycy i kaszy jaglanej. Dodać jajko, bułkę tartą i wymieszać wszystko razem.
- Formować kotleciki, następnie obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














